Burn-out en stress

Je voelt je uitgeput. Je hebt te veel van jezelf gegeven. Je kan je niet meer concentreren zoals voordien en je maakt vaker fouten. Opdrachten die vroeger eenvoudig waren, lijken nu plots onoverkomelijk. Je voelt je minder of misschien net té betrokken bij je job. Je bent plots gevoeliger voor prikkels. Je perfectionisme speelt je serieus parten. Je wordt cynisch tegen iedereen in je omgeving. Maar je kan en wil het niet toegeven. Je wil blijven aantonen dat je alles aankan.

Herken je jezelf in een aantal van deze kenmerken die typerend zijn voor een burn-out?

Een burn-out is het resultaat van een langdurige periode van overspanning. Vaak zijn al veel langer signalen zichtbaar. Jij herkent die echter niet. Of je negeert ze gewoon. Harder werken zie je dan vaak als de oplossing. Zo hebben velen onder ons het immers van jongsaf geleerd, toch? Na een tijd lijk je niet meer op te laden na een nachtje goed te slapen. Je slaap wordt immers verstoord. Doorslapen lukt niet meer. Je lichaam en je brein worden zo moe. En op een dag wilt je lichaam niet meer verder. Niks lukt je dan nog. Zelfs niet de minste inspanning. Het is op. Gewoon op.

Een burn-out is niet gebonden aan een leeftijd. Elke fase in ons leven heeft immers haar eigen specifieke uitdagingen. Elke levensfase vraagt een nieuwe evenwichtsoefening. Jouw verhaal is hierin uniek. Daarom is iedere burn-out coaching telkens weer anders. Tijdens jouw persoonlijk traject zal de nadruk dan ook liggen op drie belangrijke fasen. Rust. Herstel. En re-integratie.

Je zal snel inzicht verwerven in het ontstaan van jouw stress en jouw burn-out. Je leert je signalen herkennen. Je herwint vertrouwen in jezelf en in je toekomst. Je ontdekt nieuwe kansen. Je vindt een nieuwe balans die het mooiste haalt uit jouw persoonlijke leven. En uit jouw job.

Een burn-out is niet het einde. Het is zeer vaak de start van een nieuw begin. Een burn-out doet stilstaan. Vertragen. Nadenken ook. Zoeken naar een nieuwe zingeving. Een burn-out doet je tekenen. Ontwerpen. Doet je opnieuw ontdekken. In verwondering.

Waarom burn-out coaching?

Coaching kan al snel bij de eerste signalen van overspanning het verschil maken. De kans bestaat immers dat je al een hele tijd op een te hoog tempo bezig bent. Je bent immers met volle goesting gestart in je job, of in een nieuwe fase van je leven. De passie van in het begin is misschien ondertussen verdwenen. Ongemerkt. En dat is jammer.

Het is dan ook belangrijk om deze signalen in een vroeger stadium te herkennen. GENERATION BALΛNCE helpt je om sneller stil te staan bij datgene wat je energie rooft. Zo kan je kiezen voor wat je energie geeft. Coaching helpt je om je kracht niet te verliezen. Maar net om vaker in je kracht te komen. Op elk moment. Wanneer jij dat wilt!