Leiderschapsontwikkeling

Leiderschapsontwikkeling

Leiderschap vanuit hard en hart

Leiderschap & Ontwikkeling

Leiderschapsontwikkeling

Leiderschap, voor sommigen klinkt het als een modewoord dat populair is in managementopleidingen, literatuur en consulting. Echter, het belang van goed leiderschap neemt alleen maar toe. Een van de hoofdoorzaken waarom medewerkers een bedrijf verlaten, is helaas een gebrek aan goed leiderschap.

Volgens het Gallup-report van 2022 zijn in België slechts 11% van de medewerkers echt betrokken. Dit betekent dat we helaas tot de top 10 horen van landen met de laagste betrokkenheid. Dit zelfde onderzoek toont ook aan dat leiderschap voor 70% verantwoordelijk is voor de betrokkenheid van zijn medewerkers. We zien dat er dus nog veel werk aan de winkel is. De ‘hype’ rond leiderschapsontwikkeling kan men dus eerder zien als een opportuniteit voor groei dan enkel een trend.

Uitdagingen binnen het leiderschap

Leidinggevenden nemen een sleutelpositie in binnen organisaties. Ze fungeren als een verbindingsofficier die zorgt voor communicatie tussen alle lagen van de onderneming. De rol van de leidinggevende is complexer dan vroeger. Het gaat niet alleen meer om de operationele aansturing, maar ook om het inspireren met een visie, motiveren, ondersteunen en vertrouwen bieden aan het team. Zo hebben ze een grote impact op het welzijn van elk individu en de wendbaarheid van de organisatie.

 Hoogsensitiviteit | Generationbalance

Hoe wij jou kunnen helpen?

Dit is inderdaad gemakkelijk gezegd, maar kan in de praktijk een uitdaging zijn. Bij GENERATION BALANCE brengen we structuur, eenvoud en helderheid in deze complexe rollen. Ons eigen leiderschapsmodel vormt hierbij de basis, een evenwichtige combinatie van theorie en praktijk, zonder overbodige complexiteit maar wel compleet. We werken op verschillende niveaus: luisteren, inspireren, adviseren en faciliteren.

In onze programma’s komen alle aspecten van leiderschap aan bod.

Het pad naar effectief leiderschap

Vragen als 'Hoe staat de leider in zijn leiderschap?', 'Hoe wordt hij gevoed?' en 'Hoe kan hij een team effectief aansturen?' zijn cruciaal. De antwoorden op die vragen zijn vaak verbonden aan meerdere rollen en niveaus binnen de organisatie.

Maar wat is de volgende stap? Hoe implementeer je een strategie, veranker je deze en volg je de voortgang op? Bij GENERATION BALANCE helpen we je te groeien in jouw rol als leider. We begeleiden je stap voor stap op jouw leiderschapspad.

Neem contact op
 Hoogsensitiviteit | Generationbalance

Blog

In de kijker

Contacteer ons

Hoe kunnen wij je helpen?

Wij antwoorden graag op al jouw vragen. Heb je graag meer uitleg over onze producten of opleidingen? Wij helpen je met plezier verder.

Inschrijven nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!