Profile Dynamics

Profile dynamics

Maak het onzichtbare zichtbaar

Wat is Profile Dynamics®?

We zijn allemaal uniek. De een fluit vrolijk mee met de regeltjes, terwijl de ander juist gedijt op autonomie. Sommigen omarmen verandering, terwijl anderen er liever een beetje weerstand tegen bieden. Ambitie siert velen, maar anderen blinken uit in het behouden van een gezonde balans tussen werk en leven. Maar waarom is dat zo?

De methode van Profile Dynamics® is gebaseerd op de theorie van de Amerikaanse psycholoog Clare Graves. In zijn visie heeft de mens zich in evolutie volgens een vast patroon aangepast aan de steeds complexer wordende omgeving.  Hij omschrijft 7 intuïtief herkenbare psychologische waardenstelsels. Iedereen heeft deze waarden in verschillende verhoudingen in zich en dit vertaalt zich in specifieke gedrag, normen, waarden en motivaties. Hierin onderscheidt Profile Dynamics® zich t.o.v. andere methoden die zich enkel beperken tot het zichtbaar gedrag.

Profile Dynamics® is een tool dat het onzichtbare zichtbaar maakt. We begrijpen dat de diversiteit van mensen niet alleen fascinerend is, maar ook de kracht is die teams en organisaties naar nieuwe hoogten kan stuwen. Of je nu een regelneef bent, een autonomie-liefhebber, de ultieme balanskunstenaar of verandering omarmend, we helpen je ontdekken wat jou uniek maakt en hoe je dat kunt inzetten voor succes.

Contacteer ons

Profile Dynamics® versus Insights Discovery

Ondanks de overlap in toepassingsgebieden, zijn er grote verschillen op het gebied van de inhoudelijk-wetenschappelijke basis en het daaruit voortvloeiende instrumentarium

"Insights Discovery® gaat over hoe mensen zich gedragen, Profile Dynamics® omschrijft ook nog eens wie ze zijn."

Insights Discovery (Jung) beschrijft gedrag, ofwel de persoonlijke benadering van de buitenwereld, terwijl Profile Dynamics® (Graves) daar context en de onderliggende wereldbeelden en motivatie aan toevoegt. Kortom, Jung beschrijft WAT iemands voorkeursgedrag is, Graves laat ook zien WAAROM het gedrag wordt vertoond.

Waarom kies je voor Profile Dynamics?

Profile Dynamics® wordt ingezet in trajecten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, leiderschap, teamontwikkeling, samenwerking en organisatie performance. 

wil je graag een voorbeeldprofiel ontvangen?

Blog

In de kijker

Contacteer ons

Hoe kunnen wij je helpen?

Wij antwoorden graag op al jouw vragen. Heb je graag meer uitleg over onze producten of opleidingen? Wij helpen je met plezier verder.

Inschrijven nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!