Loopbaanbegeleiding

Waarom stil staan bij je loopbaan?

De tijd dat je van school kwam en meteen een jobkeuze voor het leven maakte ligt ver achter ons. Dit komt door de sterk evoluerende technologie en de continu veranderende maatschappij. Nieuwe kansen bieden zich aan. Het is daarom goed om regelmatig stil te staan bij je loopbaan. Loopbaanbegeleiding helpt je hierbij. Streven naar meer WERKGELUK. Geluk laat zich niet door officiële werktijden begrenzen. Ervaar je werkgeluk, dan ben je na je uren energieker, je bent een leukere partner en ouder én je hebt meer zin in zinvolle activiteiten na het werk. Werkgeluk beïnvloedt onze work-life balance meer dan we denken. Loopbaanbegeleiding draagt bijgevolg ook bij tot een bevredigend privéleven.

“How we spend our days
is how we spend our lives.”

- Annie Dillard

Waarvoor kun je terecht bij een loopbaancoach?

Het streven naar een job die aansluit bij wie je bent als persoon, bij je waarden, je talenten en je persoonlijke doelen is van groot belang voor het vinden van werkgeluk. Onze loopbaanbegeleiders ondersteunen je in het ontdekken van jouw authentieke kracht zodat je gerichte keuzes kunt maken. Mogelijk ben je toe aan een nieuwe uitdaging en het zoeken naar een nieuwe job. Uit een loopbaantraject kan ook blijken dat het aanbrengen van kleine of grote aanpassingen in je huidige job het verschil kunnen maken. Deze aanpassingen kunnen betrekking hebben op je takenpakket of je aanpak, relaties op de werkvloer of praktische veranderingen. Andere mogelijke thema’s : re-integratie na burn-out of ziekte, kiezen voor een opleiding, verandering in beleving van je job, zingeving, leiderschap, werkbaar werk, groei en uitdaging…

  • Wat geeft je energie?
  • Wat inspireert je?
  • Waar liggen jouw passies?
  • Wat motiveert jou?

Hoe werken we bij Generation Balance?

Na het gratis kennismakingsgeprek met je coach volg je een traject in 4 stappen. Dit stappenplan biedt een kader voor de logische opbouw van jouw reflectie maar laat ook ruimte voor een persoonlijke benadering op maat van jouw loopbaanvraag. Onze coaches maken hierbij gebruik van wetenschappelijk onderbouwde methodieken die jou kunnen helpen in jouw ontdekkingstocht.

 

Denken over je loopbaan is ook loopbaanplanning over langere termijn. Daarom bieden we een denkkader die je in de toekomst regelmatig kunt inzetten om te reflecteren over werk.

Ontdek het team

Praktisch

De loopbaancheques kunnen worden besteld via de website van de VDAB. Om recht te hebben op loopbaancheques moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Je werkt minimum 7 jaar in loondienst of als zelfstandige
  • Ook wanneer je ziek bent en je nog onder contract staat of in je opzegtermijn
  • Je hebt recht op maximaal 2 cheques om de 6 jaar
  • Je woont in Vlaanderen
  • Een cheque kost 40 euro. De eerste geeft recht op 4 uur coaching, de tweede op 3 uur.

Bestel je cheques hier

Neem gerust contact op met ons voor verdere uitleg over de voorwaarden en procedure.

Aanvragen